«Bakken jeg ble god i»

«Bakken jeg ble god i»

Henrik Kristoffersen skryter av Marikollen til verdenseliten i alpint, og inviterer ofte Norges beste med seg «hjem».

Familien Kristoffersen har i generasjoner hatt et nært forhold til alpinbakkene i Marikollen. Titusenvis av timer i bakken har gjort Henrik til en av alpinsportens største stjerner, og han er naturligvis Rælingens stolthet.

Henrik er tidenes yngste mannlige medaljevinner i olympisk alpint, fersk verdensmester i storslalåm, og han har et imponerende antall seiere og pallplasseringer i verdenscupen.

Marikollen har en sentral rolle i denne suksesshistorien.

– Jeg har hatt det utrolig mye gøy i Marikollen, sommer som vinter. Området har alt. Det er her i Marikollen jeg la grunnlaget for min alpinkarriere, sier Henrik.

Anlegget er en av hovedårsakene til at Henrik har mestret de aller fleste bakkene han har kommet til i sin karriere.

– Marikollen har stor variasjon, fra flatt til bratt, skrått terreng og ikke minst mye terreng, kuler og kanter.  

Skryter til verdensstjernene

Henrik husker sine røtter, og han gir tilbake til klubben sin så ofte han kan. Han stiller opp hver gang han blir spurt, deltar på treninger med de yngre utøverne når han har anledning, konkurrerer i klubbmesterskap mot de yngre, er vert for barneskirenn i samarbeid med en av bakkens samarbeidspartnere (DHL), og deler villig ut premier på sesongavslutningen.

– Han sier aldri nei når vi i klubben spør. Medlemmene er veldig stolte av Henrik, og han er veldig raus mot oss, sier styreleder i alpingruppa i Rælingen skiklubb, Cecilie Wenger.

Stolthet for klubben og bakken gjør at Henrik skryter av Marikollen til de andre stjernene i verdenscupen, og han trekker med seg alpinlandslaget til bakken på trening nesten hver vinter.

– Marikollen er en fantastisk treningsbakke fordi den er kompakt og effektiv. Bakken har høy tilgjengelighet for oss aktive da den er driftet på dugnad av foreldre i Rælingen Skiklubb Alpin. Klubbens medlemmer gjør og har gjort en fantastisk jobb i lang tid, sier han.

Må jobbe for det – året rundt

Henrik får ofte bekreftet at forholdene i Marikollen har vært viktig for hans fremgang.

– Marikollen er en krevende og artig bakke å stå på ski i. Den blir aldri kjedelig på grunn av variasjon i traseer og terreng. Både trenere og andre løpere mener at Marikollen er en av grunnene til at jeg har kommet dit jeg er i dag som alpinist.

Han trekker frem toppen og begge hengene, der det er brattest og vanskeligst, som favorittstedene. 

Selv om mange tror alpint er en individuell idrett, er laget viktigst. Det er kollektivet som driver utøveren frem, og alpint er en lagsport 99,9 prosent av tiden. Uten et lag og et miljø blir ikke utøveren god, og  Henrik fremhever at jobben må gjøres året rundt. Ikke noe kommer gratis. Marikollens rike muligheter er derfor viktig for den som skal trene seg til suksess.

– Marikollen gir muligheter til å trene mye, barmark og på ski. Det er en selvfølge at en må stå mye på ski for å bli god på ski, men like viktig er barmarkstreningen. Jo sterkere og mer utholdende man er, jo mer kan man stå på ski, sier Henrik.

Gleder seg over planene i Marikollen

Henrik er godt kjent med utbyggingsplanene i Marikollen, og gleder seg over det som kommer.

– Marikollen gir muligheter for alle aldre og alle nivåer, og passer for alle. Når den nye heisen og de nye traseene er ferdige blir Marikollen et komplett alpinanlegg. De nye traseene blir lengre og bredere. Jeg gleder meg til å teste det nye anlegget, og håper de gamle traseene forblir som de er, sier han.

Les om utbyggingsplanene her

Henrik har donert ett par skihansker fra egen kolleksjon til Naturens eget familieland. Vi trekker ut en vinner fra de som deler gode ideer om hva vi kan gjøre for å skape det beste tilbudet for familier. Kommentarer kan postes på vår Facebook side «Marikollen skisenter» der vi har lagt ut en egen tråd for konkurransen. Konkurransen avsluttes 10. mars.

Lukk meny