Barnebåndet i Marikollen er åpnet!

Barnebåndet i Marikollen er åpnet!

Marikollen har fått eget barneområde. Rælingen alpin og Sparebank 1 Østlandet ønsket lørdag små og store velkomne til åpningen av det gratis barnebåndet i Naturens Familieland.

Initiativet ble startet på bakgrunn av en spørreundersøkelse i nærområdet for 1,5 år siden. Mange ønsket seg et eget barneområde. I samarbeid med hovedsponsoren Sparebank 1 Østlandet har Rælingen skiklubb derfor utviklet et eget barneområde tilknyttet det øvrige alpinanlegget, kafeen og lysløypa i Marikollen. I barneområdet er det gratis å kjøre ski, familier kan benytte seg av grillhytter, og anlegget har egen akebakke. Barnebåndet frakter deg opp bakken. Lørdag var det åpningsfest og Rælingens ordfører Ståle Grøtte markerte den store milepælen ved å klippe den røde sløyfen – barnebåndet er herved åpnet!

«Barnebåndet og familieområdet med barnebakke, akebakke og grillplasser er et fantastisk og etterlengtet tilbud for barnefamilier både i Rælingen og området rundt», sier Rælingens ordfører Ståle Grøtte. Sammen med Marikollens øvrige idretts- og aktivitetstilbud tror han det er vanskelig å finne et bedre idretts- og familiested i hele landet. Barnebåndet er 69 meter langt og har tak. Her kan de aller minste barna oppleve mestring og utvikle skiferdigheter blant morsomme figurer i barneløypa. «Et ekstra pluss er at barnebåndet ikke koster noe. Sammen med gratis utlån av skiutstyr fra BUA Rælingen har vi et tilbud der man garanterer at alle kan være med å teste ut sin skiglede», understreker Grøtte.

Naturens Familieland skal være tilgjengelig for alle og levere gode opplevelser i nærmiljøet. Det handler om å gi alle mulighet til å komme seg på ski, akebrett eller å benytte fasiliteter som grillområdet og kafeen. «For Marikollen skisenter og Rælingen alpinklubb betyr det nye barnebåndet at man er på god vei til å gi et komplett tilbud innen alpinidretten til barn, ungdom og voksne på Romerike og omegn», sier leder i Rælingen alpinklubb Cecilie Wenger. Rælingen alpin ønsker nettopp gjennom sin virksomhet å spre skigleden til flest mulig.

I sammen med Rælingen alpinklubb har Sparebank 1 Østlandet vært en viktig bidragsyter for å utvikle barneområder i Marikollen og få på plass barnebåndet. Under åpningsfesten lørdag arrangerte de blant annet quiz. Den heldige vinneren av konkurransen ble Nicolay som vant sesongkort for 2020. Gratulerer så mye til alle – vi ses i Marikollen.

Lukk meny