Bygger eget område for de minste i Marikollen

Bygger eget område for de minste i Marikollen

Skogen nederst til høyre for skianlegget er ryddet. Her skal det lages et barneeldorado med skiheis for de minste, lekeapparater og akebakke.

Sommeren 2018 bestemte kommunen og Rælingen alpinklubb seg for at skianlegget, og Marikollen som område, behøvde et eget lekeområde for de minste barna.

– Vi ønsker å skape et enda bedre tilbud med et eget område for de som vil ake, og/eller lære seg å stå på ski, sier Cecilie Wenger som er styreleder i Rælingen skiklubb – alpingruppa.

Fra ønsket ble formidlet til kommunen, og arbeidet iverksatt, tok det oppsiktsvekkende kort tid. I løpet av høsten var skogen ryddet.

– Kommunen ønsker at Marikollen skal være det beste stedet i Norge for barn, og derfor må vi ha et eget område avskjermet fra de øvrige nedfartene, sier Øivind Sand, ordfører i Rælingen kommune.

Området skal kunne brukes sommer som vinter, og planene er fortsatt under utarbeidelse. På planen står blant annet en egen båndheis som er tilpasset de aller minste.

Skogen nederst til høyre for skianlegget er ryddet. Her skal det lages et barneeldorado med skiheis for de minste, lekeapparater og akebakke.

Ikke klar i 2019

Barneområdet vil ikke kunne brukes vinteren 2019, men målet er å avduke området før neste vintersesong.

– Barneområdet er en viktig del av vårt ønske om at Rælingen skal være Norges beste kommune for familier. Det gjelder de som bor her, de som ønsker å flytte hit, og de som besøker oss, sier Sand.

Et annet viktig argument er å legge til rette for lek i trygge former, med kort avstand til varmestue og alle andre fasiliteter i Marikollen.

– Vi kan dessverre ikke tillate aking i det vanlige anlegget mens heisen går av sikkerhetsårsaker. Samtidig har det vært kjedelig å måtte nekte barn å ake i bakken. Med eget barneområde får vi et enda større tilbud til hele familien, sier Wenger.

Sand fastholder at målet er Marikollen skal bli det beste, mest komplette familieanlegget i Norge.

– Jeg gleder meg hver dag over utviklingen i Marikollen. Det skjer noe hele tiden, og snart er vi i mål. Det er viktig at innbyggerne i Rælingen og nærliggende kommuner får vite om våre mange spennende planer, avslutter den populære ordføreren.

Lukk meny