Trene alpint?

Trene alpint?

I Rælingen skiklubb har vi flere spennende muligheter for nybegynnere og de som vil trene alpint ved siden av andre idretter.

Alpint og skikjøring begeistrer mange, men trenes aktivt av få. Styreleder i Rælingen skiklubb – alpin, Cecilie Wenger vil gjerne åpne opp sporten for flere.

– Vi har et variert tilbud for barn og ungdom, der vi tilbyr mestring og stolthet over egne ferdigheter, uansett utgangspunkt, sier hun.

For de som vil i gang med trening, eller holde satsningen på et rolig nivå, har klubben fire tilbud:

  • Skiskolen er tilpasset nybegynnere, og noe viderekommende. Her kan det også tenkes at det senere settes opp egne kurs for voksne, dersom det utrykkes interesse for dette. Les mer om skiskolen her
  • Råtassen og Teknikeren er gruppene for de minste. Her kan man trene fra femårsalderen. Både skikjøring på snø om vinteren, og allsidig på vår, sommer og høst i gymsal og ute.
  • Aktiv er en nystartet gruppe for løpere mellom 10 og 16 år som elsker å stå på ski, men ikke vil satse på det høyeste nivået.

Les mer om alle treningsgruppene her

Alle som vil trene alpint får prøve en av treningsgruppene gratis to ganger.

I tillegg har klubben en veldig bra aircross (jibbing) gruppe som du kan lese mer om her

Ikke dyrt med alpint

– Vi har hørt at noen vegrer seg for å sende barna på alpint fordi det er dyrt med alt utstyret. På teknikeren, råtassen og aktiv trenger det ikke å være sånn. Barna kommer langt med gode vinterklær og basis-utstyr som ellers kjøpes inn til andre formål om vinteren, og noe sikkerhetsutstyr, sier Wenger.

Hun mener at man kommer langt med:

  • Et par ski (helst ikke twintip) og komfortable støvler
  • Ryggskinne
  • Hjelm

– Dette er utstyr som familier som kjører alpint ellers kjøper til barna sine, og er tilstrekkelig for en god treningsopplevelse. Vi ønsker å skape skiglede og tilby mestring, sier Wenger.


Styreleder i Rælingen skiklubb – alpin, Cecilie Wenger

Hun fremholder at klubbens trenere ofte selv er foreldre, og de gjerne gir veiledning og råd til foreldre underveis som ikke kjenner til sporten så godt fra før.

– Rælingen skiklubb Alpin er tuftet på noen verdier som vi er stolte av. Det handler om å motivere, og lære seg å jobbe for noe, samtidig som det skal være gøy. Selv om alpint er en individuell idrett på startstreken, blir man ikke god uten et lag rundt seg. Alpint er faktisk en lagidrett i 99 prosent av tiden, sier Wenger.

Hun presiserer at alpint er en veldig allsidig idrett, som fint komplimenterer og utfyller andre typer fritidstilbud.

 – Livet er faktisk best ute, og det bygger vi klubben rundt. Vi skal være for alle som ønsker å bli gode på ski. Rælingen er en breddeklubb som også dyrker frem mestere. Hos oss er det plass til enere, og bredden, sier Wenger.

Lukk meny